De babypagina met foto's van Trigo, zoon van Trenja & Edde en broertje van Aricia.


<- Bij Trigo zijn de babyfoto's te zien.

<- Bij Zwangere Trenja zijn de foto's te zien van Trenja in voortgaande zwangerschap van Trigo.


<- Bij Inspiratie is te zien waar wij de inspriatie voor de naam Trigo vandaan hebben.

Enkele gegevens over Trigo Janno van de Vosse:
Geboren: 15-11-2006 om 10:05
Gewicht: 3220 gram
Lengte: ongeveer 53 cm

Trenja is in het ziekenhuis bevallen (dat was ook zo gepland) en er was bijna wat medische assistentie nodig maar uiteindelijk is de bevalling helemaal op de natuurlijke manier verlopen. omstreeks 24:00 begonnen de weeen en om 02:30 hebben we contact gehad met de verloskundige. Zij is om 5:30 opnieuw langsgekomen en daarmee zijn we om 6:00 naar het ziekenhuis gegaan (UMCG). Nadat er lange tijd maar weinig progressie was in de ontsluiting ging het ineens heel snel en kreeg Trigo voor het eerst daglicht in zijn ogen om 10:05. Om 13:15 waren we alweer thuis.

Moeder en zoon maken het prima. Alleen heeft Trigo kennelijk nogal wat vruchtwater binnen gekregen wat hij elke keer naar buiten spuugt. Gevolg hiervan is dat hij nog geen melk heeft gedronken.

(update 18-11)
Trigo drinkt inmiddels zeer goed. Hij heeft zijn laagste gewicht bereikt (2960gr) en zit nu weer in de lift (3030gr).

Aricia begint inmiddels wat jaloers te worden maar ze vindt het nog steeds geweldig dat we een baby in huis hebben. Ze wil steeds naar hem toe om hem te aaien (en te kussen). Helaas snapt ze nog niet dat je met een baby niet hetzelfde kan doen als met een pop.

Voor Trenja is het een wereld van verschil ten opzichte van de eerste periode na de bevalling van Aricia. Trenja kan nu gewoon lopen en is dus niet voor alles afhankelijk van anderen en kan dus zelf alles met Trigo doen.

(update 10-12)
Het gaat heel goed met Trigo (en Trenja), hij slaapt veel, huilt niet zo veel en de luiers vliegen er doorheen (hij poept dus ook veel). We zijn inmiddels al een paar keer buiten geweest en binnenkort gaan we voor het eerst met hem naar het consultatiebureau (20 dec). We zullen dan wel zien hoe goed hij gegroeid is (volgens onze metingen zit hij al in de buurt van de 4 kilo).

Als je wilt mailen kan dat, mail dan naar trigo at vdvosse punt NL (vanwege mogelijke spambots die email adressen verzamelen beschrijf ik het emailadres hier wat vreemd).


Edde, Trenja, Aricia & Trigo

P.S. als je de (baby) pagina van Aricia wilt zien kan je hier kijken (is al een tijdje niet meer van updates voorzien).